nieuws

CDFD: ‘gelijkstelling is geen vrijstelling’

Branche

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening geeft op haar website een toelichting op de gelijkstelling van het FFP-diploma aan Wft-diploma’s afgegeven vóór 1 januari 2014. De ‘FFP-vrijstelling’ leidde vorige week tot enige verwarring onder adviseurs.

De minister van Financiën kondigde donderdag op het FFP-congres aan dat het FFP-diploma wordt gelijkgesteld aan een aantal oude Wft-modulen. Het CDFD: “Het gaat om de Wft-modulen Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet en Levensverzekeringen, zoals deze op 31 december 2013 waren geformuleerd. De gelijkstelling geldt voor FFP-diploma’s die zijn afgegeven vóór 1 januari 2014. Een aanvullende voorwaarde is dat het FFP-diploma geldig is gehouden door middel van permanente educatie: FFP PE of Wft-PE-certificering.”

PE-plus
Het College benadrukt dat de gelijkstelling houders van een FFP-diploma toegang geeft tot het overgangsregime dat geldt voor het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsstelsel. “Zij hoeven daartoe geen initiële Wft-examens meer af te leggen. Gelijkstelling is echter géén vrijstelling; er is wel vereist dat een PEplus-examen wordt afgelegd. Concreet houdt dit in dat houders van een gelijkgesteld FFP-diploma die voor 1 januari 2016 succesvol het PEplus-examen Hypothecair krediet afleggen, daarmee in het bezit komen van vier Wft-beroepskwalificaties, namelijk Adviseur Basis, Adviseur Vermogen, Adviseur Consumptief krediet en Adviseur Hypothecair krediet.”

Ook de NVHP gaf al een nieuwsbrief uit om haar leden te informeren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.