nieuws

Wateroverlast Europa stuwt schade door natuurrampen

Branche

De verzekerde schade door natuurgeweld komt over 2013 uit op $45 mld, 22% lager dan het gemiddelde in de afgelopen 10 jaar. Verzekeringsmakelaar Aon Benfield spreekt deze verwachting uit in het magazine Commercial Risk Europe. De totale schade is gedaald ondanks grotere schade in Europa en Azië, vooral veroorzaakt door overstromingen.

Wateroverlast Europa stuwt schade door natuurrampen

Volgens het Annual Global Climate and Catastrophe rapport van Aon Benfield, dat de impact van natuurampen ‘voorspelt’, werd vorig jaar 35% van de wereldwijde economische schade veroorzaakt door overstromingen, het hoogste percentage sinds 2010.
De totale economische schade door rampen in 2013 bedraagt naar schatting van Aon Benfield $192 mld,  4% lager dan het gemiddelde van $200 mld in de afgelopen tien jaar. De daling van het schadebedrag is opvallend aangezien er vorig jaar 296 natuurrampen waren, 37 meer dan het gemiddelde van 259.
U kunt hier meer lezen over het rapport van Aon Benfield

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.