nieuws

ING open over klantbeoordelingen

Branche

ING gaat inzicht bieden in de klantbeoordelingen voor alle producten en diensten. Het is daarmee naar eigen zeggen de eerste bank “in Nederland die op deze schaal klanten in staat stelt om hun beoordelingen voor producten en diensten op ing.nl te kunnen delen”.

ING open over klantbeoordelingen

Deze mogelijkheid hebben particuliere klanten op dit moment, later zullen ook de zakelijke klanten toegang krijgen tot deze opties. De bank schrijft: “ING wil meegaan in de behoefte van klanten om te vergelijken en te lezen over andere ervaringen. Want zo kunnen klanten een weloverwogen keuze maken voor een financieel product of dienst. Dit blijkt ook uit klanten onderzoek van ING. Daarin geven klanten namelijk aan dat ervaringen van anderen – naast de feitelijke informatie over het financiële product – bijdragen aan het maken van de juiste keuze.”

Verwijderd
De ING zegt bij eventuele vragen en klachten direct te zullen reageren. Ook is er de toezegging dat alle beoordelingen, positief of negatief, worden gepubliceerd. Die publicatie geldt wel voor de termijn van een jaar. “Na maximaal een jaar worden de beoordelingen weer verwijderd. Zo staan er alleen maar recente beoordelingen”, schrijft de bank.

Voorbeelden van klantenbeoordelingen zijn hier en hier te vinden.

Reageer op dit artikel