nieuws

AFM leidt nieuwe toezichthouders op

Branche

De AFM startte deze week met een wervingscampagne voor nieuwe trainees. Er werd een speciale website gelanceerd met informatie over de AFM en de mogelijkheid om direct te solliciteren. Het traineeship leidt de zes tot acht deelnemers in twee jaar op tot allround toezichthouder.

AFM leidt nieuwe toezichthouders op

De trainees, starters met een academische opleiding, gaan vanaf 1 januari 2014 bij de AFM aan de slag. Zij dienen een sterk analytisch vermogen te hebben en de durf om buiten de gebaande paden te denken. Verder beschikken ze over een afgeronde studie in de richting finance, bedrijfskunde, economie, recht of psychologie, hebben ze maximaal 1 jaar werkervaring en aantoonbare affiniteit met financiële markten en kapitaalmarkten.

38 jaar
Op de website komen ze meer over de AFM te weten. Bijvoorbeeld dat de lijnen er kort zijn en de sfeer informeel. "De AFM is een jonge organisatie (bestaat 10 jaar) en de gemiddelde AFM’er is 38 jaar. Je werkt veel samen, binnen, maar ook buiten de muren van de AFM. Op sociaal vlak wordt er veel georganiseerd en de trainees vormen een hechte club met elkaar", aldus de site.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.