nieuws

Aandelen Leidsche officieel in andere handen

Branche

De aandelen van Leidsche verzekeringen zijn nu officieel in handen van Reinsurance Group of America Incorporated (RGA). Eind 2012 werd de verkoopovereenkomst al gesloten. Na goedkeuring van De Nederlandsche Bank is de overname deze week afgerond.

Aandelen Leidsche officieel in andere handen

Voor Leidsche werd twee en een half jaar geleden al een koper gezocht. De maatschappij was toen nog eigendom van de holding Bloemers Beheer,  waarvan Dirk Bloemers, Munich Re en het management de aandeelhouders waren. Later zijn de aandelen voor 100% overgegaan naar Bloemers Finance, waar Dirk Bloemers enig eigenaar van was. Schadeverzekeraar Nassau, voorheen ook onderdeel van Bloemers Beheer, is in 2011 verkocht aan HDI-Gerling.
Herverzekeraar
RGA is al enige tijd herverzekeraar van de Leidsche-polissen. "In onderling overleg is besloten om de gezamenlijke toekomst met deze overname te bestendigen. In de zelfstandige positie van Leidsche verzekeringen op de Nederlandse markt zal als gevolg van de overname geen verandering komen", aldus de twee partijen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.