nieuws

PwC aansprakelijk gesteld voor omvallen verzekeraar

Branche

De curatoren van de omgevallen Ierse verzekeraar Quinn Insurance eisen een schadevergoeding van 1 miljard euro van accountantsbureau PwC. De accountant zou hebben gefaald met de controle van de financiën van de verzekeraar. De Ierse overheid moest Quinn uiteindelijk met 1,1 miljard euro aan noodsteun te hulp schieten.

PwC aansprakelijk gesteld voor omvallen verzekeraar

Volgens de curatoren van Quinn Insurance, dat in maart 2011 uitstel van betaling aanvroeg, heeft PwC zijn werk niet goed gedaan. Anders hadden grote verliezen voorkomen kunnen worden. PwC stelt dat de beschuldigingen ongegrond zijn en dat de klagers een valse voorstelling van zaken schetsen. Volgens PwC is juist goede kwaliteit geleverd met de controle van de financiën van Quinn.
De Amerikaanse verzekeraar Liberty Mutual kocht 2 jaar geleden een belang van 51 procent in Quinn, dat werd omgedoopt tot Liberty Insurance. De Ierse overheid bezit het rersterende belang van 49 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.