nieuws

Geen structurele loonsverhoging bij Achmea

Branche

Verzekeraar Achmea en de vakorganisaties FNV, De Unie en CNV hebben een cao-resultaat bereikt voor de 15.000 Achmea-medewerkers in Nederland. Een structurele loonsverhoging maakt geen deel uit van de afspraken bij de grootste werkgever in verzekeringsland. Wel is voorzien in een aanpassing van de pensioenregeling, een eenmalige uitkering van € 750 bruto in oktober 2013 en aandacht voor duurzame inzetbaarheid. De nieuwe cao loopt van 1 juni 2013 tot en met 31 mei 2014.

Geen structurele loonsverhoging bij Achmea

Achmea is vooral blij met de aanpassing van de pensioenregeling als onderdeel van de nieuwe cao. Deze is het resultaat van enkele maanden intensief overleg en gaat per 1 januari 2014 in. De nieuwe regeling voldoet met een pensioenleeftijd van 67 jaar en een nagestreefd opbouwpercentage van 2,00% aan de nieuwe wettelijke eisen. De bestaande regeling wordt vervangen door een zogeheten collectieve defined contribution (CDC) regeling, die boekhoudkundige risico’s voor de werkgever voorkomt. Achmea zal jaarlijks aan het pensioenfonds een pensioenpremie betalen, die volgens een vooraf afgesproken methodiek wordt berekend. Achmea heeft geen verplichting tot bijstorting bij onderdekking. Het beleggings- en indexatierisico liggen in dit geval niet bij de werkgever, maar bij het pensioenfonds.
De vakorganisaties leggen het onderhandelingsresultaat in september voor aan hun leden. Na goedkeuring treedt de nieuwe cao voor Achmea dan per 1 juni 2013 feitelijk in werking. Het huidige Sociaal Plan van Achmea loopt nog tot en met 30 juni 2014.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.