nieuws

‘Serviceabonnement kost gemiddeld € 27,41 per maand’

Branche

Een serviceabonnement voor financiële producten kost nu gemiddeld € 27,41 per maand. Een geringe daling ten opzichte van vorig jaar toen een abonnement gemiddeld € 28,95 kostte. Incasso- en facturatiespecialist Factua heeft dit berekend op basis van onderzoek onder de 386 bij hen aangesloten intermediairs die gezamenlijk ruim 38.000 abonnementen hebben lopen.

‘Serviceabonnement kost gemiddeld € 27,41 per maand’

Het tarief van € 27,41 is een gemiddelde dat weer is opgebouwd uit andere gemiddelden: zo kost een abonnement waarin alleen advies wordt meegenomen gemiddeld € 37,96. Dit zijn over het algemeen leven-, hypotheek- en/of zakelijke abonnementen.  De gemiddelde prijsstelling van een schadeabonnement is juist  toegenomen naar € 26,38, waar dat vorig jaar nog op € 22,26 lag. Het zakelijk schadeabonnement kent een gemiddelde van € 96,45 en voor een AOV abonnement wordt gemiddeld € 57,26 gerekend.
Factua, onderdeel van de Dordtse CAK Groep, kon in het afgelopen jaren 200 nieuwe kantoren als klant noteren. In totaal wordt er nu jaarlijks voor bijna € 20 mln aan serviceabonnementen via Factua geïncasseerd.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.