nieuws

Geen complex financieel product zonder advies volgens Adfiz

Branche

Denkt u dat klanten voldoende kennis in huis hebben om een goed pensioen te kunnen regelen of een hypotheek af te sluiten? Uit meerdere onderzoeken, waaronder Wijzer in Geldzaken, blijkt dat consumenten lang niet altijd op de hoogte zijn van de risico’s die ze lopen bij het afsluiten van complexe financiële producten.

 
Wij vinden dat wanneer het gaat om grote beslissingen, een klant hierbij geen onnodige risico’s hoeft te lopen en gebaat is bij een persoonlijk advies op maat van een goede adviseur. Want alles zelf doen is niet voor iedereen geschikt.

Bent u het hiermee eens? Of denkt u dat klanten goed in staat zijn om zich wegwijs te maken en de noodzakelijke informatie zelf in te winnen, met een kennis en ervaringstoets?

Of denkt u juist van niet? Vindt u net als Adfiz dat financiële producten niet meer zonder advies aangeschaft mogen worden?

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.