nieuws

Figlo gaat Zuid-Afrikaanse adviseurs bedienen

Branche

Figlo gaat de Zuid-Afrikaanse markt op met haar financiële adviessoftware. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met consultancybedrijf Yellowtail, dat al over een sterke aanwezigheid in Zuid-Afrika beschikt.

Figlo gaat Zuid-Afrikaanse adviseurs bedienen

Begin mei tekenden Robert Harreman, partner bij Yellowtail en Albert van den Broek, CEO Worldwide bij Figlo een samenwerkingsovereenkomst voor Zuid-Afrika. Yellowtail en Figlo werken al sinds 2005 samen en hebben sindsdien de invoering van het Figlo-platform verzorgd bij financiële instellingen als ABN Amro en Nationale-Nederlanden.  De Figlo oplossing zal Yellowtail aanbieden aan Zuid-Afrikaanse financiële dienstverleners vanuit haar kantoor in Johannesburg. “Juist een lokale expertise en aanpak zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat we volledig compliant kunnen zijn met de plaatselijke wet- en regelgeving”, aldus Harreman.
Op onderdelen ligt de financiële sector in Zuid-Afrika volgens hem voor op de Nederlandse.  Harreman: “Zuid-Afrika beschikt bijvoorbeeld over een centrale en up-to-date database, waarin alle financiële producten van alle financiële dienstverleners die een persoon heeft aangeschaft zijn opgenomen. Door hier met Figlo op aan te sluiten verschaffen wij alle Zuid-Afrikaanse consumenten direct inzicht in hun bestaande situatie. Banken en verzekeraars in Nederland zouden maar wat graag over een dergelijke basisregistratie beschikken.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.