nieuws

Edgar Koning voorzitter Ecofin

Branche

Edgar Koning, CFO Aegon Nederland, is door de Executive Committee van Insurance Europe, (de Europese koepelorganisatie van verzekeraars) benoemd tot voorzitter van de Economic and Finance Committee, kortweg Ecofin. Koning is de derde Nederlandse Ecofin-voorzitter op rij.

Edgar Koning voorzitter Ecofin

Hij volgt Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter SNS Reaal, op. Hij was tot zijn overstap van Achmea (CFO) naar SNS Reaal afgelopen februari voorzitter van Ecofin. Daarvoor lag het voorzitterschap bij Jos Streppel, voormalig CFO van Aegon Groep. De Ecofin-commissie houdt zich bezig met onderwerpen van financieel-economische aard, waaronder de Solvency richtlijnen en Accounting (IFRS) en is hiermee nauw betrokken bij de voorbereiding van EU wet- en regelgeving op deze terreinen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.