nieuws

Belastingdienst drukt stempel op eerste paasdag

Branche

Eerste paasdag stond voor veel Nederlandse belastingplichtigen in het teken van de belastingaangifte die voor 1 april bij de Belastingdienst ingediend moest zijn. Er is dit jaar massaal gebruik gemaakt van de ‘VIA’, de vooraf door de Belastingdienst ingevulde aangifte.

Belastingdienst drukt stempel op eerste paasdag

Staatssecretaris Weekers van Financiën gaf vorige week in de Tweede Kamer al aan dat van de 6 miljoen mensen die toen al aangifte hadden gedaan over 2012, er 4 miljoen gebruikgemaakt hebben van de VIA. Dat is volgens Weekers bijna 35 procent meer dan vorig jaar, en daar komt het aantaal aangiftes dat tijdens het paasweekend is ingevuld nog bij. Het is overigens wel de bedoeling dat belastingplichtigen de vooraf ingevulde gegevens op juistheid controleren. “Die verantwoordelijkheid ligt niet bij de Belastingdienst”, waarschuwde Weekers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.