nieuws

VLC uit de rode cijfers

Branche

Intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot (VLC) is in 2012 uit de rode cijfers gekomen. Het Bossche bedrijf boekte een winst van € 0,8 mln, waar het in 2011 nog een verlies van € 0,4 mln schreef. De omzet daalde weliswaar met 8%, maar het bedrijf slaagde er tegelijkertijd in om het kostenniveau structureel te verlagen.

VLC uit de rode cijfers

VLC, eigendom van De Goudse Verzekeringen (51%) en Van Lanschot Bankiers (49%), heeft een overstap gemaakt naar een bedrijfsmodel waarbij meer gewerkt wordt met directe beloning door klanten. Die omslag verloopt volgens VLC sneller dan verwacht. Daarbij heeft het bedrijf keuzes gemaakt voor de doelgroepen op de zakelijke en particuliere markt. Op zakelijke markt kiest VLC voor groei binnen het ‘MKB+’ met risicoconsultancy en een sterke inkoop- en bemiddelingsfunctie. Aan de particuliere kant kiest het intermediairbedrijf voor een ‘totaalaanpak’ gericht op de particuliere klanten van Van Lanschot Bankiers,inclusief een vernieuwde online bediening met een volgens VLC “persoonlijk karakter”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.