nieuws

AFM hoeft DSB-klant niet te betalen

Branche

De AFM hoeft geen schadevergoeding te betalen aan een klant van de failliete DSB bank. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist in een zaak van een klant die de toezichthouder verantwoordelijk houdt voor het verlies van haar spaargeld na de ineenstorting van de bank.

AFM hoeft DSB-klant niet te betalen

De klant had in 2008 een achtergesteld deposito bij de DSB bank afgesloten voor € 500.000. Door het faillissement van DSB bank is zij vermoedelijk een groot deel van haar geld kwijt.  Volgens haar is ze bij het afsluiten van het deposito door DSB onvoldoende geïnformeerd over het risico van een faillissement. De klant verwijt de AFM te weinig toezicht te hebben gehouden op de informatieverstrekking en stelt de de toezichthouder daarom aansprakelijk voor de schade. Het hof volgde in haar uitspraak dit standpunt niet en wees de vordering af.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.