nieuws

Achmea gaat eigen apps ontwikkelen

Branche

Achmea heeft een speciale fabriek ingericht voor het ontwikkelen van apps. Het concern gaat dat doet samen met Service2Media, een bedrijf dat is gespecialiseerd in applicaties voor mobiele telefoons.

Achmea gaat eigen apps ontwikkelen

De behoefte aan apps neemt zowel bij klanten als medewerkers toe, constateert Achmea, dat daarom de Achmea App Factory heeft opgezet. Die gaat apps ontwikkelen, testen en beheren. Bedrijven gaan hun activiteiten steeds meer op apps gaan baseren, verwacht het concern. “De nieuwe generatie is intuïtief en heeft nieuwe ideeën en gewoonten. Ze zullen niet alleen blijven bellen, maar ook contact zoeken met hun mobiele telefoon of tablet”, zegt ICT-manager Peter la Croix.
Omdat voor het beschikbaar stellen van apps voor diverse besturingssystemen maar één broncode nodig is, kunnen apps sneller worden ontwikkeld, claimt Service2Media. “Achmea is leidend in het vertalen van zijn visie in een centrale app-strategie”, vindt het bedrijf, dat het platform levert en de medewerkers van Achmea zal trainen en ondersteunen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.