nieuws

Zelfregulering verzekeraars gebundeld

Branche

Het Verbond van Verzekeraars heeft alle stappen die de afgelopen jaren zijn ondernomen op het gebied van zelfregulering op de eigen website gebundeld. Op die manier krijgen verzekeraars maar ook andere geïnteresseerden in een oogopslag te zien hoe de branche werk maakt van zelfregulering.

Zelfregulering verzekeraars gebundeld

Op de site staan alle maatregelen die de branche zelf heeft genomen overzichtelijk op een rij. De Gedragscode Verzekeraars neemt een prominente plek in omdat deze volgens het Verbond  “het fundament van alle zelfregulering”  is. In de code zijn de drie kernwaarden van de branche (zekerheid bieden, mogelijk maken en maatschappelijk betrokken zijn) uitgewerkt in 29 gedragsbeginselen, die vaak verder zijn uitgewerkt in andere zelfregulering. Verzekeraars kunnen hun kennis van de gedragscode toetsen met een speciale kennisquiz waarin vragen aan bod komen als ‘Wanneer is de gedragscode geïntroduceerd?’ en ‘Is de gedragscode verplicht of facultatief?’ Op de site wordt verder informatie gegeven over de toetsing van de naleving van de zelfregulering door de Stichting toetsing verzekeraars en de rol van Kifid en de Tuchtraad Financiële Dienstverlening daarbij.  
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.