nieuws

Meer aandacht voor cyberrisico’s in boardroom

Branche

Risicomanagers hebben geen moeite meer om in de boardroom aandacht te krijgen voor cyberrisico’s. Het blog Risk Management Monitor trekt deze conclusie uit een paneldiscussie tijdens de Advisen Cyber Risk Conference in New York City.

Meer aandacht voor cyberrisico’s in boardroom

Tijdens de bijeenkomst kwam onder meer Nicholas Parillo van Koninklijke Ahold aan het woord. Hij is bij de Zaanse grootgrutter, alleen al in Amerika goed voor 2.000 supermarkten en 300 drogisterijen, verantwoordelijk voor de verzekeringen die Ahold wereldwijd heeft lopen. “Ahold dringt aan op een jaarlijke presentatie van de verzekeringspolissen waarbij cyberrisico’s zijn inbegrepen”, aldus Parillo. Volgens hem is de grootste zorg van het retailconcern de benodigde hoeveelheid klantgegevens die nodig zijn om een aanzienlijke groei op het gebied van online verkopen te bereiken. Ahold kocht zijn eerste verzekeringspolis voor cybersecurity in 2007.

Een uitgebreider verslag van de bijeenkomst kunt u hier teruglezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.