nieuws

Independer zet Van der Roest aan de kant

Branche

Independer zal Bert van der Roest niet meer inzetten voor commercials. Van der Roest stapte dinsdag op als gemeenteraadslid in Utrecht nadat bekend werd dat hij als penningmeester van de daklozenkrant in totaal zo’n € 40.000 naar zijn privérekening zou hebben overgeboekt.

Independer zet Van der Roest aan de kant

Behalve gemeenteraadslid voor de PvdA was Van der Roest ook actief als acteur. In die hoedanigheid verscheen hij diverse malen in commercials van Achmea-dochter Independer. Aan die nevenactiviteit is nu een einde gekomen, laat Independer weten: "Vandaag werd bekend dat hij ‘slordig met het financieel beheer’ van de daklozenkrant Straatnieuws is omgesprongen. Independer en ook het reclamebureau dat Van der Roest heeft ingehuurd, waren hier niet van op de hoogte. Wij hebben normen en waarden hoog in het vaandel staan en verwachten dit ook van mensen en organisaties die wij inhuren. Hoewel Van der Roest heeft laten weten dat hij het tekort zal terugbetalen, zal Independer hem niet meer inhuren voor toekomstige commercials."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.