nieuws

Haast met afronden faillissement DSB

Branche

De curatoren van de in 2009 failliet verklaarde DSB Bank willen de compensatieregeling voor gedupeerde klanten algemeen verbindend laten verklaren, zo meldt Trouw vandaag.

Haast met afronden faillissement DSB

Met zo’n verklaring wordt het makkelijker om de circa € 5 mld grote hypotheekportefeuille van de bank te verkopen, zeggen de curatoren. Anders weet een koper niet of er nog nieuwe claims komen.
Sinds twee jaar is er een compensatieregeling voor klanten die bij DSB een lastenbeschermer, beleggingspolis of lening hadden gesloten. Maar niet alle gedupeerden gaan daarmee akkoord; een groep pleitte gisteren bij het Amsterdamse gerechtshof voor een betere regeling. 
Wordt het verzoek om verbindendverklaring toegewezen, dan hebben gedupeerden nog drie maanden om zelf met een procedure te beginnen. Wie wel met de compensatieregeling instemt, heeft dan nog een jaar om zich te melden bij de curatoren.
(Trouw, pag. 16)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
‘Lastig om eigen huis op te eten’
(Telegraaf, pag. 9)
Herfstpartners sturen aan op pensioendeal
(Telegraaf, pag. 9)
Knot wil rem op bankensteun
(Telegraaf, pag. 22)
Toezicht op banken gaat naar Frankfurt
(Telegraaf, pag. 22)
Lager btw-tarief voor renovatie verlengd
(Telegraaf, pag. 31)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.