nieuws

DSB-curatoren leggen claim neer bij toezichthouder DNB

Branche

De curatoren van DSB Bank gaan toezichthouder DNB aansprakelijk stellen voor falend toezicht, melt het Financieele Dagblad vrijdag. Ernstige tekortkomingen in het toezicht hebben volgens hen aan de basis gelegen van de problemen bij de in 2009 omgevallen bank.

DSB-curatoren leggen claim neer bij toezichthouder DNB

Volgens de wet kan zo’n claim niet worden ingediend tegen DNB, maar die bescherming had de toezichthouder in 2009 nog niet. DSB Bank had in 2005 geen bankvergunning mogen krijgen, stelt curator Rutger Schimmelpenninck in het FD. Daarbij verwijst hij naar uitspraken van voormalig DNB-topman Nout Wellink, die in 2010 al kanttekeningen maakte bij de vergunningverlening. Hoe hoog de schadeclaim wordt, is nog niet bekend. Schuldeisers hebben nog zo’n € 3,7 mld te vorderen op de failliete DSB-boedel. (Het Financieele Dagblad, pag. 1)  

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.