nieuws

AFM gaat op kantoorbezoek

Branche

De AFM gaat dit najaar op bezoek bij zo’n 20 financieel adviseurs. De toezichthouder doet dat om beter zicht te krijgen op de bedrijfsvoering van het intermediair en om op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen in de markt. De kantoren die met een bezoek worden vereerd, worden via een steekproef geselecteerd.

AFM gaat op kantoorbezoek

Tijdens het bezoek spreekt de AFM met de beleidsbepalers van het bedrijf, waarna een aantal dossiers wordt doorgenomen. "Dit om een completer beeld te krijgen van de werkwijze van de financiële dienstverlener."
De toezichthouder heeft al eerder bedrijfsbezoeken afgelegd en die zijn over het algemeen positief ervaren, zegt de AFM. "Wij hebben gemerkt dat dit voor de AFM een goede manier is om gevoel te houden bij de dagelijkse praktijk. En we krijgen daarbij ook van marktpartijen positieve reacties, omdat zij de gelegenheid krijgen om ‘hun verhaal’ aan de AFM te vertellen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.