nieuws

Aviva verkoopt resterend belang in Delta Lloyd

Branche

De Britse verzekeraar Aviva heeft haar resterend belang van 19,4% in Delta Lloyd verkocht. De ruim 34 miljoen gewone aandelen zijn onderhands voor € 12,65 per aandeel ondergebracht bij diverse institutionele beleggers.

Aviva verkoopt resterend belang in Delta Lloyd

De afgelopen jaren heeft Aviva volgens plan haar belang in Delta Lloyd afgebouwd nadat de laatste verzekeraar in november 2009 naar de beurs ging. Niek Hoek, bestuursvoorzitter bij Delta Lloyd: “We zijn verheugd met de succesvolle herplaatsting van de aandelen (…). Dit sterkt ons in het gevoerde beleid en stelt ons in staat een stabiele aandeelhoudersbasis te behouden. De verkoop markeert het einde van een tijdperk waarin Aviva een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling en groei van Delta Lloyd.” 
Aviva en haar rechtsvoorganger Commercial Union waren sinds 1973 als eigenaar en aandeelhouder aan Delta Lloyd verbonden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.