nieuws

Kabinet haalt bankensector stevig door de mangel

Branche

Het kabinet heeft, op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën, ingestemd met een nieuwe reeks beleidsvoorstellen om het vertrouwen in de bankensector te verbeteren. De kern van het aangescherpte kabinetsbeleid bestaat uit strengere kapitaaleisen, versterkt en uitgebreider toezicht, meer concurrentie, het bevorderen van integer handelen en de klant centraal stellen.

Kabinet haalt bankensector stevig door de mangel

Om de kabinetsvisie op de Nederlandse banken sector voor een ieder inzichtelijk te maken heeft het ministerie een infographic gemaakt. De nieuwe bankenvisie van het kabinet is een reactie op de recente aanbevelingen van de Commissie Wijffels.
Bekijk hier de infographic Aanpak bankensector (PDF, 750 KB)

Reageer op dit artikel