nieuws

Verbond van Verzekeraars komt toch met brochure over provisieverbod

Branche

Het Verbond van Verzekeraars heeft in alle stilte toch een voorlichtingsbrochure gemaakt, om de Nederlandse consument uit te leggen wat de gevolgen zijn van het aanstaande provisieverbod op complexe verzekeringsproducten. Het Verbond van Verzekeraars heeft tot nu toe steeds gezegd dat het niet zijn taak was om de consument voor te lichten over dit onderwerp. Het was een taak van de overheid en/of het intermediair, vond het Verbond.

Verbond van Verzekeraars komt toch met brochure over provisieverbod

Dat er nu toch een speciale brochure komt is vooral te danken aan het besef dat de branche als geheel zijn verantwoordelijkheid moet nemen, zo luidt het commentaar. De brochure is vanaf deze week te downloaden van de site van het Verbond.
In de brochure staan de gevolgen van het provisieverbod op een rijtje voor de consument. Het geheel is in samenwerking met Bureau D&O gemaakt. Bij het Nederlandse publiek is nog weinig bekend dat er vanaf 1 januari rechtstreeks betaald moet worden voor advies op het gebied van complexe verzekeringsproducten. Begin december bleek uit onderzoek dat slechts een op de vijf Nederlanders gehoord had van het provisieverbod.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.