nieuws

Van het Hof naar kredietverzekeraar Euler Hermes

Branche

Ron van het Hof heeft een nieuwe functie binnen de Allianz Groep gekregen. Met ingang van 1 januari 2013 wordt hij ceo van de World Agency-activiteiten van kredietverzekeraar Euler Hermes. Half december maakte Allianz Nederland het vertrek van Van het Hof als bestuursvoorzitter bekend, als uitvloeisel van het samenvoegen van de Nederlandse en Belgische activiteiten van de Duitse verzekeringsgroep.

Van het Hof naar kredietverzekeraar Euler Hermes

Euler Hermes World Agency levert onder meer krediet, financiering, verzekeringen en garanties aan multinationale handelsondernemingen. Vanuit Parijs zal Van het Hof  rapporteren aan Wilfried Verstraete, voorzitter van Euler Hermes Group. Hij volgt Nicolas Delzant op die eerder tot directeur van Euler Hermes France werd benoemd.
Van het Hof was sinds 2007 bestuursvoorzitter van Allianz Nederland Groep. Tegelijkertijd was hij tussen 2008 en 2010 lid van de raad van commissarissen van Mondial Assistance Europe en voorzitter van de raad van commissarissen van diverse Allianz-ondernemingen in Nederland. Hij is ook actief in externe organisaties, waaronder als bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars, waar zijn focus op innovatie, digitalisering, verzekeringsstatistiek en professionele opleiding lag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.