nieuws

Achmea en bonden eens over nieuwe cao

Branche

Achmea en de vakbonden hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van een jaar die met terugwerkende kracht ingaat per 1 juni 2012. De 15.000 werknemers die vallen onder de regeling krijgen per 1 januari 2013 een loonsverhoging van 1,35%. Daarnaast hebben de partijen afspraken gemaakt om per 1 januari 2014 tot een nieuwe pensioenregeling te komen en is het sociaal plan tot medio 2014 verlengd.

Achmea en bonden eens over nieuwe cao

Achmea, de grootste werkgever in de verzekeringsbranche, en de bonden konden het lange tijd niet eens worden over een nieuwe cao. De gezamenlijke vakrorganisaties hielden tot voor kort  vast aan een loonsverhoging van 1,65%, een cao met een looptijd van 12 maanden en een ongewijzigde voortzetting van het sociaal plan tot 1 januari 2015. Achmea wilde niet verder gaan dan een loonsverhoging van 1% en wilde ook het sociaal plan niet langer verlengen dan tot 1 januari 2014. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.