nieuws

Introductie checklist bij afkondiging provisieverbod

Branche

Minister De Jager (Financiën) heeft vandaag de formele aankondiging gedaan dat het provisieverbod per 1 januari van kracht wordt. Tegelijkertijd lanceerde het platform Wijzer in geldzaken een checklist waarmee consumenten worden geïnformeerd over de gevolgen van het verbod.

Introductie checklist bij afkondiging provisieverbod

Met het verbod, dat geldt voor onder meer hypotheken, uitvaartverzekeringen en andere levenproducten, moet een einde komen aan geldstromen tussen aanbieders en adviseurs/bemiddelaars. Hierdoor wordt volgens minister De Jager weer duidelijk dat banken, verzekeraars en adviseurs producten verkopen die in het belang van de klant zijn. “Provisies zorgden in het verleden voor te ingewikkelde producten met te hoge kosten voor de consument. Dit verbod neemt de verkeerde prikkel van de provisie weg. Ik wil dat op deze manier het belang van de klant weer voorop komt te staan”, aldus De Jager.
Om de consument zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe regels van het provisieverbod heeft het platform Wijzer in Geldzaken op verzoek van het ministerie en brancheorganisaties de Checklist financiële producten opgesteld. Consumenten kunnen met deze lijst beter bepalen of ze financieel advies nodig hebben, welke adviseurs er zijn en wat het advies kost.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.