nieuws

Een op drie Britten ontwijkt fee-advies

Branche

In het Verenigd Koninkrijk, waar net als in ons land per 1 januari een provisieverbod geldt voor complexe producten, zegt een op de drie consumenten volgend jaar zelf hun financiële planning ter hand te gaan nemen om een rekening van de adviseur te vermijden.

Een op drie Britten ontwijkt fee-advies

Dat leert een onderzoek van adviesbureau Deloitte onder ruim 2.000 Britse volwassenen. Van hen zegt 32% waarschijnlijk geen financieel adviseur in de arm te gaan nemen om hun financiële situatie in kaart te brengen. Ruim een kwart (27%) geeft aan zelf te gaan kiezen welke producten zij willen sluiten en deze ook rechtstreeks bij de aanbieder af te nemen. Desondanks is maar 3% van de ondervraagden ervan overtuigd dat zij voldoende kennis hebben om zelf het juiste financiële product te kiezen. Volgend Deloitte moeten daarom vooral aanbieders ervoor zorgen dat producten die rechtstreeks via execution only worden aangeboden, eenvoudig en goedkoop zijn en dat zij op websites voldoende informatie moeten bieden aan de klant.
[ Bron: Mortgage Finance Gazette ]

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.