nieuws

Verzekeraar gedaagd voor beledigen tussenpersonen

Archief 5236

De Poolse verzekeraar Link4 wacht mogelijk een fikse financiële straf voor het beledigen van tussenpersonen, zo meldt het platform Insurance Post. De verzekeraar voerde in 2008 een reclamecampagne waarin het Poolse verzekeringsintermediair werd afgeschilderd als ‘losers’. 35 tussenpersonen stappen nu alsnog naar de civiele rechter en eisen een schadevergoeding van 20 miljoen zloty, ongeveer 4,6 miljoen euro van de verzekeraar. Eerder werd Link4 al door de strafrechter beboet voor het beledigen van tussenpersonen. 

Verzekeraar gedaagd voor beledigen tussenpersonen

Link4, tot 2014 onderdeel van de Britse verzekeraar RSA, omschreef intermediairs in de bewuste campagne als ‘triest, hopeloos en huilerig’. Daarmee moesten verzekeringsklanten worden verlokt om de verzekeraar rechtstreeks te benaderen. De gebelgde tussenpersonen beschuldigen Link4 ervan op deze manier 800.000 klanten te zijn misgelopen. Bovendien heeft de campagne volgens hen de hele verzekeringsmarkt schade toegebracht.

In 2011 kreeg Link4 al van de strafrechter een boete van omgerekend 25.000 euro opgelegd voor het beledigen van tussenpersonen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.