nieuws

Nijboer vreest nieuwe tegenvallers Vivat

Archief 4254

Tweede Kamerlid Henk Nijboer vreest nieuwe tegenvallers voor het rijk die voortvloeien uit de verkoop van verzekeraar Vivat aan het Chinese Anbang. Nijboer heeft deze zorgen neergelegd in Kamervragen aan minister Dijsselbloem.

Nijboer vreest nieuwe tegenvallers Vivat

Aanleiding voor de Kamervragen vormt het recente nieuws dat de staat 117 miljoen euro moet bijstorten voor een tekort van gelijke grootte in de pensioenpot van wat vroeger Reaal heette. Nijboer wil weten hoe het pensioenakkoord tussen Anbang, Vivat en de staat er uit ziet. Ook vraagt hij de minister of het klopt dat Vivat nog niet alle leningen van het voormalige moederbedrijf SNS Reaal heeft afgelost terwijl dit wel was afgesproken. Nijboer wil ook van Dijsselbloem weten welke rol de toezichthouders in deze kwestie hebben gespeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.