nieuws

D & O: ‘Schadeafhandeling biedt kansen voor adviseur’

Archief 1694

Een onafhankelijke en hoogwaardige bediening van consumenten bij schadeafhandeling biedt kansen als zelfstandig bedien- en verdienmodel voor financieel adviseurs. Die visie wil Bureau D & O op 8 juni toetsen in een bijeenkomst met ondernemers uit de branche en schadebehandelaars. Vooralsnog ontbreekt het volgens D & O aan goede ondersteuning vanuit de sector.

Traditioneel wordt de behandeling van verzekeringsschades bij assurantiekantoren gefinancierd uit provisie. “Daarmee is het voor de ondernemer in eerste instantie een kostenpost”, aldus D & O. “De kwaliteit van de schadebehandeling kan de reputatie van het kantoor belangrijk versterken.” Het adviesbureau noemt het essentieel dat er ook op het vlak van schadebehandeling een heldere scheiding komt tussen aanbieder en adviseur/bemiddelaar.

Nauwelijks ondersteuning
Volgens D & O liggen er mogelijkheden voor een andere financierings- en bedieningsmodel voor schadebehandeling, maar hangt dit wel sterk samen met de kwaliteit ervan. “Wordt schadebehandeling ‘erbij’ gedaan dan zal het antwoord negatief zijn. Maar is de kwaliteit van schadebehandeling hoog dan is het antwoord mogelijk positief. Op dit moment biedt de sector schadebehandelaars echter nauwelijks ondersteuning om zich als hoogwaardige beroepsgroep te manifesteren. Om van elkaar te leren. Of om op gestructureerde wijze kennis te op te doen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.