nieuws

Commissie gaat toetsing bestuurders toetsen

Archief 2423

Een commissie onder leiding van Annetje Ottow gaat een evaluatie uitvoeren naar de toetsing van bestuurders door toezichthouders DNB en AFM. Ook onderzoekt de commissie, waarin ook voormalig ING-topman Jan Hommen zitting heeft, of de ingezette versterkingen in het toetsingsproces effect hebben gesorteerd. Eind dit jaar moet er een rapport liggen. 

Commissie gaat toetsing bestuurders toetsen

Ottow is decaan van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht en hoogleraar Economisch Publiekrecht aan dezelfde universiteit. Ze is gespecialiseerd in toezicht(houders), marktordening, mededinging en Europees recht. Hommen is momenteel  voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold en werkte behalve bij ING ook jarenlang bij Philips als financieel bestuurder. De commissie wordt gecompleteerd door Janka Stoker, hoogleraar ‘Leiderschap en Organisatieverandering’ en directeur van het leiderschaps-expertisecenter‎ ‘In the LEAD’ aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

De externe commissie werd al eerder aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.