nieuws

Zwitserleven ziet geen voordelen in APF

Archief 2634

Zwitserleven komt vooralsnog niet met een eigen Algemeen Pensioen Fonds (APF). Arjen van Zanten, directeur PPI Zwitserleven, sprak zich hier gisteren over uit tijdens het pensioenseminar Op&Top Pensioen. Van Zanten ziet voor zijn verzekerden op dit moment nog geen toegevoegde waarde van een APF.

Zwitserleven ziet geen voordelen in APF

Zwitserleven stelt niet direct de voordelen te zien van de overgang van een verzekerde regeling naar een een APF. Van Zanten: “Zwitserleven werkt nu ook niet voor ondernemingspensioenfondsen, waardoor er te veel opgezet zou moeten worden. Het APF is onduidelijk naar deelnemers over hun garanties en levert nauwelijks een beter resultaat op dan een verzekerde regeling.”

De stellingname van Zwitserleven is opvallend gelet op het feit dat concurrenten als ASR, NN, Aegon en Delta Lloyd wel een een APF zijn gestart. Achmea besloot zelfs eind vorig jaar alleen nog maar pensioenproducten binnen een APF aan te gaan bieden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.