nieuws

Van der Hoek komt, Ploeg gaat bij De Friesland

Archief 538

Bert van der Hoek (foto) is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar De Friesland. Van der Hoek is de opvolger van interim bestuursvoorzitter Steven Hofenk. Hij nam vanaf juni 2015 het voorzitterschap waar na het vertrek van Diana Monissen. Voorzitter Jan Ploeg van de raad van commissarissen kondigt tegelijkertijd zijn vertrekt aan.

Van der Hoek komt, Ploeg gaat bij De Friesland

Van der Hoek, van 2007 tot en met 2015 voorzitter van de raad van bestuur van GGZ-instelling Lentis, was al vanaf oktober 2015 in dienst bij De Friesland, onderdeel van Achmea. Hij begon met een inwerk- en opleidingstraject gevolgd door een toetsing bij de Nederlandsche Bank die recent plaatsvond. Jan Ploeg, voorzitter raad van commissarissen: “We zijn blij dat wij hem nu definitief kunnen benoemen. Dit maakt ook dat ik 19 mei met een gerust hart afscheid neem als voorzitter van de Raad van Commissarissen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.