nieuws

Top Delta Lloyd koopt aandelen in eigen bedrijf

Archief 966

Na Clifford Abrahams, de financiële topman van Delta Lloyd, heeft nu ook bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa aandelen in Delta Lloyd gekocht. Dat schrijft het FD op de website.

Top Delta Lloyd koopt aandelen in eigen bedrijf

Uit een melding in het register van de AFM blijkt dat Abrahams 51.765 aandelen Delta Lloyd heeft gekocht, waar hij (gemiddeld) € 4,25 voor heeft betaald. Zowel Abrahams als Van der Noordaa kregen kritiek van grootaandeelhouder Highfields omdat zij geen aandelen Delta Lloyd bezaten. De grootaandeelhouder verzette zich hevig tegen de claimemissie waarmee Delta Lloyd € 650 mln wil ophalen bij de zittende aandeelhouders. Highfields schreef in een boze brief dat het Delta Lloyd-management “geen enkele economische binding” zou hebben met de aandeelhouders omdat zij zelf niet belegden in Delta Lloyd. Naar het zich nu laat aanzien heeft ook Van der Noordaa aandelen in Delta Lloyd gekocht. Hoeveel is nog niet bekend. Het FD schrijft ook dat hoofd Investor Relations, Wouter van der Putte, vandaag is opgestapt. Hij was pas een half jaar actief in deze functie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.