nieuws

S & P: ‘Gemiddeld risico voor levensector’

Archief 1367

De Nederlandse levensector loopt in zijn totaliteit een gemiddeld financieel risico. Dit stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor’s in een analyse van de sector. S & P stelt dat het landenrisico (van Nederland) voor de sector laag is. Het risico binnen de sector zelf wordt echter beoordeeld als ‘matig’. Bovendien ziet de kredietbeoordelaar deze situatie de komende twee, drie jaar niet verbeteren.

S  & P: ‘Gemiddeld risico voor levensector’

Als de winstgevendheid in de Nederlandse levensector verder onder druk komt te staan, dreigt de algehele beoordeling van de sector verder te dalen naar ‘matig’. Ook een verslechtering van de Nederlandse economie kan voor een negatieve bijstelling zorgen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.