nieuws

Regering moet pensioenlozen in kaart brengen

Archief 2252

Het kabinet moet voor 1 juni 2016 cijfermatig in kaart brengen hoeveel werkenden geen pensioen opbouwen, tot welke groepen deze mensen behoren en waarom zij geen pensioen opbouwen. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van de leden Vermeij (PvdA) en Van Weyenberg (D66) die de regering verzoekt de zogeheten ‘witte vlek’ nader te duiden.

Regering moet pensioenlozen in kaart brengen

De motie werd ingediend omdat er volgens Vermeij en Van Weyenberg onvoldoende cijfermatige onderbouwing is voor een van belangrijkste argumenten voor vernieuwing van het pensioenstelsel: de veranderende arbeidsmarkt. “Precieze cijfers over de omvang van het aantal werknemers en zelfstandigen die geen pensioen opbouwen of de overwegingen die daarbij een rol spelen, zijn zeer gedateerd zijn of niet aanwezig”, aldus de Kamerleden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.