nieuws

Gegarandeerde rente toch niet gegarandeerd

Archief 2575

Belgische klanten van de Franse verzekeraar Axa met een levenpolis die een eeuwigdurende rente van 4,75% garandeerde, zien over nieuwe stortingen nog niet helft van dat beloofde rendement terug. Dat bericht het Financieele Dagblad op basis van berichtgeving in de Vlaamse zakenkrant De Tijd. De Belgische consumentbond Test-Aankoop overweegt juridische stappen tegen Axa.

Gegarandeerde rente toch niet gegarandeerd

Volgens Test-Aankoop maakt Axa in het geval van de levenpolis gebruik van “op maat gescheven” Belgische wetgeving van maart dit jaar waarin in staat dat verzekeraars in de betreffende spaarverzekering maximaal 2% rente over nieuwe stortingen mogen betalen.  De 4,75% procent die Axa haar klanten beloofde, toen het de levensverzekering tussen 1989 en 1997 in België aan de man bracht, is door de huidige lage rentestand een stuk problematischer.

De Franse verzekeraar beroept zich erop dat de wijziging alleen geldt voor nieuwe stortingen, maar volgens De Tijd betaalt het sinds de wetswijziging voor stortingen tussen januari 2010 en februari 3,75% en voor stortingen van later datum zelfs slechts 2%, waar het zelf geld kan aantrekken voor 0,2%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.