nieuws

Delta Lloyd rondt verkoop Delta Lloyd Bank België af

Archief

Delta Lloyd heeft bekend gemaakt dat de verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group eindelijk met succes is afgerond.

Delta Lloyd rondt verkoop Delta Lloyd Bank België af

De betrokken Europese (ECB) en Chinese (CIRC) toezichthouders hebben de transactie, die op 16 december 2014 werd aangekondigd, nu goedgekeurd.

De verkoop van de bankactiviteiten in België is volgens Delta Lloyd “in lijn met de strategie en versterkt de focus van de groep op verzekeringen”.

Als gevolg van aanvullende onderhandelingen tussen Delta Lloyd en Anbang, bedraagt de uiteindelijke overnamesom bij afronding van de transactie € 206 miljoen. Dat is lager dan het bedrag van € 219 miljoen dat in eerste instantie werd bekendgemaakt.

Anbang heeft ook Vivat gekocht, de verzekeringstak van SNS Reaal. Maar daar is nog geen goedkeuring voor verleend door de Chinese centrale toezichthouder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.