nieuws

Premievolume verzekeringen stijgt wereldwijd naar $ 4,7 biljoen

Archief

Wereldwijd is het volume aan verzekeringspremies met 3,7% toegenomen tot $ 4,7 biljoen (bln) in 2014. Het premievolume schadeverzekeringen steeg met 2,9% naar $ 2,12 bln en het premievolume levensverzekeringen kwam uit op $ 2,6 bln. Dit stelt Swiss Re in een Sigma studie.

Premievolume verzekeringen stijgt wereldwijd naar $ 4,7 biljoen

De groei in het premievolume schadeverzekeringen zou gedreven zijn door de groei in de geavanceerde markten. Daar nam de groei met 1,8% toe tot $ 1,7 bln in 2014 in vergelijking met 2013. Zo steeg alleen al in Noord-Amerika het premievolume schadeverzekeringen met 2,6% naar $ 725 mln. De totale groei bedroeg 8% in de opkomende markten, zo schrijft de studie. Vooral de groei in China was hier debet aan. Daar steeg het premievolume met 17,4%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.