nieuws

NN schikte woekerpoliszaak met politie ‘vanwege fouten’

Archief

De Consumentenbond suggereert ten onrechte dat een groep politieambtenaren met een woekerpolis van Nationale-Nederlanden (NN) een betere compensatieregeling heeft gehad dan andere klanten. Het gaat hier om een schikking die werd getroffen omdat er door NN fouten waren gemaakt, zegt een woordvoerster van NN tegen het ANP.

NN schikte woekerpoliszaak met politie ‘vanwege fouten’

De Consumentenbond en claimorganisatie Wakkerpolis onthulden dinsdagavond dat honderden en mogelijk duizenden politiemensen in 2011 een veel hogere compensatieregeling kregen dan honderdduizenden andere klanten met een soortgelijke beleggingsverzekering. Hierover sloot de verzekeraar een akkoord met de Nederlandse Politiebond.

Volgens de woordvoerster besloot NN tot een schikking omdat “er door ons fouten waren gemaakt”. Die betroffen “onhandige uitspraken” van een toenmalige medewerker van NN en een tussenpersoon “over de verwachte opbrengsten” van de beleggingsverzekeringen. De vergelijking met de compensatieregeling die NN trof met alle andere klanten gaat volgens haar mank. “Dit is een apart geval.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.