nieuws

Twee nieuwe topvrouwen benoemd bij verzekeraars

Archief

De verzekeringsbranche is twee topvrouwen rijker: bij de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) is Ingrid Visscher benoemd tot directievoorzitter en natura-uitvaartverzekeraar PC Hooft Groep heeft Jeanine Helthuis als directeur aangesteld. Beiden vervulden al eerder directiefuncties bij verzekeraars.

Twee nieuwe topvrouwen benoemd bij verzekeraars

Visscher (foto) wordt per 1 april de opvolger van Leo Bechtold, die met pensioen gaat. Hij is de laatste 14 jaar betrokken geweest bij de VAN, de risicodrager achter lastig verzekerbare en specialistische risico’s via labels als Rialto en de Bavam. De VAN verzorgt ook de uitvoering voor het Waarborgfonds Motorverkeer en de atoom- en terrorismepool. Visscher was tot voor kort operationeel directeur van Unicef Nederland, maar heeft daarvoor ruime ervaring opgedaan in het verzekeringsbedrijf. Zo was ze onder meer directievoorzitter van Delta Lloyd Zorg en vervulde ze managementfuncties bij Aegon Schade. “Ik ben bijzonder enthousiast om terug te keren naar mijn eerste professionele passie, het schadeverzekeringsbedrijf”, aldus Visscher. De VAN is goed voor een premieomzet van circa € 20 mln.

Geen onbekende
Jeanine Helthuis gaat PC Hooft leiden, meldt de site Uitvaartmedia.com. Ze is geen onbekende in de uitvaartwereld: zij was tussen 2009 en 2012 directievoorzitter bij Monuta. Bij PC Hooft volgt ze René Kaarsemaker op als algemeen directeur. Kaarsemaker moest zijn functie afgelopen najaar om gezondheidsredenen neerleggen. Helthuis is onder andere commissaris bij Van Lanschot en ProRail. Bij het Amsterdamse PC Hooft krijgt ze te maken met een van de grotere natura-uitvaartverzekeraars, al is de premieomzet van ruim € 2 mln aanzienlijk lager dan de € 132 mln van haar ex-werkgever Monuta.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.