nieuws

Riskmanagers financiële instellingen: ‘Toezichthouders slaan door’

Archief

Uit een rondvraag onder senior risk managers van Nederlandse financiële instellingen blijkt dat ze last hebben van de toegenomen regeldruk van toezichthouders. Ze zeggen: “We zijn doorgeschoten”. En: “We zijn hierdoor niet crisisbestendiger geworden.”

Riskmanagers financiële instellingen: ‘Toezichthouders slaan door’

Gisteravond organiseerde Ferm haar jaarlijkse seminar. Aanwezig waren 50 eindverantwoordelijke risk en compliance managers van Nederlandse financiële instellingen. Met de stelling ‘De overheid cq regulators schieten hun doel voorbij in de mate van omvang en detail van wet en regelgeving ‘ was ruim 85% het eens.

Desgevraagd gaf ruim 80% tegelijkertijd aan dat hun organisatie niet crisis bestendiger is geworden door deze wet en regelgeving. Ook uit de tafeldiscussies en de antwoorden op andere stellingen blijkt dat risk managers vinden dat de toezichthouders van AFM, DNB en ECB, doorschieten.

Ferm is een netwerkorganisatie van risk-, compliance- en audit managers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.