nieuws

Belgische verzekeraar kan aanvullend pensioen niet meer opbrengen

Archief

De Belgische verzekeraar AG Insurance, marktleider voor groepsverzekeringen, zegt vanaf 2017 niet langer een rendement van 3,25% op de stortingen voor het aanvullend pensioen te kunnen garanderen. De verzekeraar vindt dat werkgevers het gat op moeten vullen.

Belgische verzekeraar kan aanvullend pensioen niet meer opbrengen

Vorige week al ontstond er rumoer op de Belgische markt toen Assuralia, een koepel van Belgische verzekeraars, liet weten dat het een alternatief systeem voor het aanvullend pensioen, via de werkgever, wilde. Ook voor de bestaande relaties. Het verplichte rendement van 3,25% zou niet meer haalbaar zijn. Een nieuw systeem zou een opbrengst hebben die een stuk lager ligt. Maar de Belgische regering liet al weten dat een variabel rendement alleen voor nieuwe contracten kan.

Maar AG Insurance gaat een stap verder en zegt dat het de verplichte rendementen niet meer op kan brengen. Het zorgt voor rumoer in België, maar Antonio Cano, topman van AG Insurance, zegt tegen Moneytalk niet anders te kunnen. “De mensen roepen “rip-off” en “contractbreuk”, maar daar is helemaal geen sprake van. De nieuwe contracten moeten aan de nieuwe realiteit worden aangepast. Wij gebruiken onze winstdeelnames om voor de bestaande klanten tot 2016 een totaalrendement van 3,25 procent samen te stellen. Maar daarna weten wij het ook niet meer.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.