nieuws

‘Vaker letselschade bij fietsers’

Archief

Het wordt steeds onveiliger op de tweewieler, zo concludeert de Stichting Achmea Rechtsbijstand uit de eigen letselcijfers: over het algemeen wordt het verkeer veiliger, “maar het aantal letselschadegevallen met fietsers, snorfietsers en bromfietsers neemt toe.”

‘Vaker letselschade bij fietsers’

Sinds 2010 is het aantal verkeersgeschillen bij de stichting met 22% gedaald. Vorig jaar werden er 30.584 van dergelijke geschillen behandeld. “Opvallend genoeg steeg het aantal ongevallen met fietsers of scooters – waarbij sprake is van letsel – met 61% van 2.758 in 2010 naar 4.433 in 2014.”
Veel geschillen gaan over parkeerschade, bijzondere verrichtingen of achterop rijden. Bij snorfietsen en elektrische fietsen signaleert Achmea onder meer een toename van het aantal letselschades dat is ontstaan op het fietspad.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.