nieuws

Veel financieel dienstverleners verliezen bewijs van integriteit

Archief

Ruim 16% van de geregistreerde financieel dienstverleners raakt zijn verklaring van integriteit en bekwaamheid kwijt, zo meldt het FD. DSI, het zelfreguleringsinstituut van de financiële sector, schrapt 660 van de 4331 beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders en financieel adviseurs uit zijn register. Zij haalden de deeltoets integriteit niet, die ze afgelopen maand hadden moeten halen.

Veel financieel dienstverleners verliezen bewijs van integriteit

De grote daling van het aantal geregistreerde beleggingsadviseurs wordt vooral veroorzaakt door de sterke krimp in de sector, zegt DSI-voorzitter Dirk Schoenmaker tegen het FD.

“Veel financieel dienstverleners zijn de voorbije jaren met pensioen gegaan of hebben een baan in een ander vakgebied gevonden. Zij lieten de verplichte driejaarlijkse hertoetsing aan zich voorbij gaan.”

De DSI-registratie is een poging van de financiële sector om voor ondernemers en consumenten inzichtelijk te maken welke financieel dienstverleners integer, vaardig en bekwaam zijn. Professionals worden daartoe iedere drie jaar opnieuw getoetst op vakinhoudelijke kennis en betrouwbaarheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.