nieuws

Pensioenverplichtingen ENCI naar Nationale-Nederlanden

Archief

Nationale-Nederlanden neemt de pensioenverplichtingen over van Stichting Pensioenfonds ENCI.

Pensioenverplichtingen ENCI naar Nationale-Nederlanden

De overeenkomst heeft betrekking op circa 2200 deelnemers, (oud)-werknemers, van ENCI en aan haar gelieerde bedrijven. Het over te dragen pensioenvermogen van deze ‘buy-out’ bedraagt ca. € 420 miljoen. Daarnaast heeft ENCI voor de uitvoering van de toekomstige pensioenopbouw voor haar personeel bij Nationale-Nederlanden een premieregeling afgesloten.

Vanaf 1 januari 2015 worden de tot en met 2014 opgebouwde pensioenaanspraken voor de (oud)-werknemers, actieven, slapers en gepensioneerden, uitgevoerd door Nationale-Nederlanden. Deze pensioenaanspraken worden door Nationale-Nederlanden gegarandeerd. Naar verwachting zal er nog een eenmalige indexatie toegepast worden op de gegarandeerde pensioenaanspraken van de (gewezen) deelnemers.

Arian Verhagen, voorzitter Stichting Pensioenfonds ENCI: “Het Bestuur heeft de afgelopen periode verschillende mogelijkheden onderzocht voor het veiligstellen van de opgebouwde pensioenaanspraken voor de desbetreffende (gewezen) deelnemers van het pensioenfonds. Nationale-Nederlanden heeft hiervoor het beste aanbod gedaan. Naast de prijs kwam zij ook wat betreft administratie, communicatie en uitvoering goed uit de bus.”

Arthur van der Wal, directeur Pensioen Nationale-Nederlanden: ”Wij zijn zeer verheugd dat het bestuur van Stichting Pensioenfonds ENCI voor deze belangrijke beslissing het vertrouwen in Nationale-Nederlanden heeft uitgesproken. Met onze brede expertise op het gebied van pensioenuitvoering, vermogensbeheer en communicatie kunnen wij pensioenfondsen optimaal bedienen bij buy-outs.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.