nieuws

Bankiers en verzekeraars zijn het duurst op arbeidsmarkt

Archief

Werknemers in de financiële sector zijn in heel Europa het duurst voor werkgevers. De arbeidskosten liggen in deze sector in bijna alle landen meer dan 50% hoger dan het nationale gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bankiers en verzekeraars zijn het duurst op arbeidsmarkt

De arbeidskosten van bankiers en verzekeraars bedragen gemiddeld € 41,20 per uur in 2012. In de achttien landen van de eurozone is dat nog iets hoger, op € 48,50.

Voor Nederlanders, die werkzaam zijn in de financiële sector, liggen de gemiddelde arbeidskosten per uur op € 57,80. Daarmee staat Nederland op de vijfde plaats in de top 5, na België (€ 67), Zweden (€ 64), Denemarken (€ 60) en Luxemburg (€ 58,70).

Werknemers in de hotel- en restaurantbranche staan aan het andere eind van de schaal. Zij zijn in bijna alle landen zeker een kwart goedkoper dan de gemiddelde arbeidskracht. In Nederland liggen daar de arbeidskosten op € 18,20 per uur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.