nieuws

Verkoop Reaal aan ASR lijkt bijna rond

Archief

Vivat, zoals verzekeraar Reaal sinds enige tijd heet, kan waarschijnlijk op korte termijn een officieel bod verwachten van de andere genationaliseerde verzekeraar ASR, schrijft De Financiële Telegraaf vrijdag op basis van mededelingen van ingewijden aan de krant.

Verkoop Reaal aan ASR lijkt bijna rond

Volgens de bronnen maakt het ministerie van Financiën mogelijk vanochtend al bekend dat ASR samen met investeerders een bod mag uitbrengen op Vivat, aldus DFT.

ASR zou een bod op tafel hebben gelegd dat ligt tussen de € 600 miljoen en de € 1,1 miljard. Het te betalen bedrag wordt volgens de krant voorgeschoten door de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re en investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, die in ruil daarvoor een minderheidsaandeel krijgt in ASR/Vivat. DFT noemt vrijdag als medefinanciers staatsinvesteringsfondsen van Abu Dhabi en Singapore en durfinvesteerder Alpinvest en pensioenuitvoerder PGGM.

ASR zou nu de enige bieder zijn. Aegon en Delta Lloyd haakten eerder al af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.