nieuws

Verzekeraars klagen eigenaar ontplofte kunstmestfabriek aan

Archief

Vier Amerikaanse verzekeraars klagen de eigenaar van de ontplofte kunstmestfabriek in het Texaanse dorpje West aan. Nalatigheid is volgens de verzekeraars de oorzaak van de ramp vorige week die 14 mensen het leven kostte en tientallen woningen en een appartementencomplex verwoestte.

Verzekeraars klagen eigenaar ontplofte kunstmestfabriek aan

Moederbedrijf Adair Grain was nalatig bij het in bedrijf houden van de kunstmestfabriek in West,  zo stellen de verzekeraars Acadia Insurance Company, Continental Western Insurance Company, Union Standard Lloyds en Union Standard Insurance Company in hun aanklacht namens individuele slachtoffers, twee kerken en bedrijven. “Dit zorgde voor een onredelijk gevaarlijke situatie, die leidde tot de brand en de explosie”, aldus de verzekeraars. De hoogte van de schadevergoeding die de verzekeraars eisen, is nog niet bekend omdat veel van de slachtoffers nog niet weten wat ze bij de explosie zijn kwijtgeraakt.
[ Bron: Reuters ]

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.